ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Ανακαλύψτε
έναν υπέροχο υποθαλάσσιο κόσμο

Καταδύσεις Αναψυχής. Ανακαλύψτε τα μυστικά των βυθών τις Βόρειας Εύβοιας. Ναυάγια, ξέρες, νυχτερινές καταδύσεις σας περιμένουν να τους εξερευνήσετε!
Πρωτόγνωρη εμπειρία, αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας, αλλιώτικη επαφή με τη θάλασσα και τις απίστευτες ομορφιές της υποθαλάσσιας ζωής.

1) Ναυάγιο στα Λιχαδονήσια
Απόσταση από Άγιο Γεώργιο 3 ναυτικά μίλια, μέγιστο βάθος κατάδυσης 10 μέτρα.
Η κατάδυση επικεντρώνεται σε «σλέπι» (είδος πλοίου, κατασκευασμένο από τσιμέντο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μήκους 25 μέτρων, το οποίο βυθίστηκε μετά από βομβαρδισμό των συμμαχικών αεροσκαφών). Το πλοίο είναι καθισμένο σε αμμώδη βυθό, σε όρθια θέση και διατηρείται σε καλή κατάσταση.

2) «Άσπρο» Στρογγυλής
Απόσταση από Άγιο Γεώργιο 2,5 ναυτικά μίλια, μέγιστο βάθος κατάδυσης 22 μέτρα.
Μεσοπέλαγη ξέρα (πάγκος) με κεφάλι στα 6 μέτρα με μεγάλους ογκόλιθους που δημιουργούν δαιδαλώδεις τρύπες, στις οποίες ορισμένες εποχές του χρόνου φιλοξενούνται αρκετά είδη ψαριών.
Η συγκεκριμένη κατάδυση προσφέρεται επίσης για φωτογράφηση λόγω της πλούσιας και πολύχρωμης υποβρύχιας χλωρίδας.

3) «Σκάλα»
Σε απόσταση 4 ναυτικά μίλια από τον Άγιο Γεώργιο.
Αν και το ελάχιστο βάθος της ξέρας αυτής είναι 8 μέτρα η κατάδυση απευθύνεται σε Advanced. Ορισμένες ώρες της ημέρας απευθύνεται και σε Drift Dive καθώς στο σημείο υπάρχουν υποθαλάσσια ρεύματα.
Η συγκεκριμένη μεσοπέλαγη ξέρα έχει ενδιαφέροντα βυθό, πλούσιο σε χλωρίδα και κατεβαίνει σε βάθος μέχρι 30 μέτρα.

4) «Βίνα»
Σε απόσταση 3 ναυτικά μίλια από τον Άγιο Γεώργιο.
Με μέγιστο βάθος 15 μέτρων, απευθύνεται για δύτες εμπειρίας Advanced με ειδικότητα Drift Dive.
Βίνα οι ντόπιοι ονομάζουν ένα σκαλοπάτι σε απόσταση 100 μέτρων από τη νήσο Μονολιά όπου επικρατούν ισχυρά παλιρροιακά ρεύματα.

5) «Βίγλα»
Σε απόσταση 3 ναυτικά μίλια απ’ την αφετηρία μας, βρίσκεται μια ξέρα με κεφάλι στα 11 μέτρα και μέγιστο βάθος 22 μέτρα.
Απευθύνεται σε δύτες με εμπειρία Open Water. Η συγκεκριμένη ξέρα αποτελείται από ογκόλιθους που σχηματίζουν έναν εντυπωσιακό κώνο.

Στην περιοχή τις Βόρειας Εύβοιας καταδύσεις οργανώνονται από το Lihadonisia Diving Center στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδος, επικοινωνία στα τηλέφωνα +306937110782 , +306945705467

Scroll to Top